Sapratu Ja Jūs turpināt izmantot doto vietni bez noklusēto iestatījumu izmaiņām, Jūs piekrītat cookie failu izmantošanai Center.lv vietnē.

Fotokamera RX100 VII ar 1.0"-tipa sensoru
DSC-RX100M7

1199
Bezmaksas piegāde!

Preces pieejamība

DRĪZUMĀ

Sony Center veikals, Brīvības ielā 40

DRĪZUMĀ

Sony Center veikals, Kalnciema ielā 137A

Noskaidrot piegādes laiku

Priekšrocības

  • 8 optiskais palielinājums
  • Iebūvēta stabilizācija
  • RAW formāta atbalsts
  • Kompakta
  • Iebūvēts skatu meklētājs

Preces apraksts

Vispārēja informācija

Plašs tālummaiņas diapazons kabatas izmēra kamerā

Iebūvētais ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200 mm F2.8-4.5 tālummaiņas objektīvs aptver plašu tālummaiņas diapazonu, kas atbilst divu standarta tālummaiņas objektīvu tālummaiņas diapazoniem (24-70 mm un 70-200 mm) — tas viss ļoti kompakta izmēra kamerā. Šajā objektīvā ir uzstādīti astoņi asfēriski elementi ar 13 asfēriskām virsmām, kas nodrošina maksimālu izšķirtspēju, skaidrību un kontrastu visā tālummaiņas diapazonā visā attēlā līdz pat malām. Četri Sony oriģinālie AA (uzlabotie asfēriskie) elementi palīdz minimizēt sfēriskās, komatiskās un hromatiskās aberācijas.

 

Jaunais attēla sensors nodrošina jauna līmeņa veiktspēju

Jaunais Exmor RS™ 1,0 tipa vairākslāņu CMOS attēla sensors kopā ar jaunāko BIONZ X™ attēla procesoru nodrošina iespaidīgu veiktspēju. Tādējādi ir iespējama ātra ierakste bez aptumšošanas ar kadru nomaiņas ātrumu līdz 20 kadriem sekundē un sērijveida ierakste ar kadru nomaiņas ātrumu līdz 90 kadriem sekundē. Ātra datu apstrāde ar ātrumu 60 aprēķini sekundē ļauj prediktīvi izsekot objekta kustībai, nodrošinot precīzu autofokusēšanos/autoekspozīciju, un elektroniskais skatumeklētājs un LCD monitors atbalsta uzlabotu attēla kvalitāti un vienmērīgu atainošanu ierakstes laikā ar kadru nomaiņas ātrumu 60 kadri sekundē.

 

Ierakste bez aptumšošanas un ar autofokusēšanās/autoekspozīcijas izsekošanu ar kadru nomaiņas ātrumu līdz 20 kadriem sekundē

Tagad var veikt ieraksti bez aptumšošanas ar kadru nomaiņas ātrumu līdz 20 kadriem sekundē un autofokusēšanās/autoekspozīcijas izsekošanu, lai saglabātu kustīga objekta fokusu pat tad, kad izmantojat teleobjektīvu. Datu apstrāde ar ātrumu 60 aprēķini sekundē nepārtrauktas ierakstes laikā ļauj veikt precīzu autofokusēšanās/autoekspozīcijas izsekošanu.  (A) Ierakste bez aptumšošanas  (B) Ierakste ar aptumšošanu

 

Sevišķi ātra 0,02 sekunžu autofokusēšanās ar 357 fāzu noteikšanas punktiem

Dati tiek ievākti nieka 0,02 sekunžu laikā, nodrošinot pasaulē visātrāko un ļoti precīzo autofokusēšanos, kas ļauj precīzi ierakstīt acumirklīgos notikumus. 357 punktu fokusa plaknes fāzes noteikšanas autofokusēšanās aptver apmēram 68% no visa attēla laukuma, kas ir pasaulē visaugstākais rādītājs, un kopā ar 425 kontrasta noteikšanas autofokusēšanās punktiem un autofokusēšanās izsekošanas tehnoloģiju ar augstu punktu blīvumu ļauj uzticami izsekot pat haotiskas kustības objektus.

 

Reāllaika izsekošana ļauj saglabāt fokusu uz objekta

Pirmais RX sērijas modelis, kurā tiek atbalstīta reāllaika izsekošana. Kad notiek ātras kustības objekta izsekošana, kameras mehānisms izmanto izsmalcinātu objekta atpazīšanas algoritmu (AI), kas apstrādā datus par krāsu, šablonu (spilgtumu), attālumu (dziļumu) un sejas/acu informāciju, lai automātiski atpazītu objektu un uz to saglabātu fokusu. Nepārtrauktās ierakstes laikā kamera izmanto autofokusēšanās aprēķinus līdz 60 aprēķiniem sekundēm, lai nodrošinātu augstas precizitātes izsekošanu pat tad, ja objekts pastāvīgi pārvietojas. Fotoattēlu un filmu ierakstē izsekošanu var aktivizēt arī ar skāriendarbību.

 

Sērijveida ierakste ar kadru nomaiņas ātrumu līdz 90 kadriem sekundē, lai iemūžinātu izšķirošos mirkļus

Jaunais sērijveida ierakstes režīms ar augstu punktu blīvumu ļauj ierakstīt pat darbības, kas ilgst acumirkli. Nospiežot aizvara taustiņus, varat ātrā secībā ierakstīt septiņus fotoattēlus ar kadru nomaiņas ātrumu, kas atbilst 90, 60 vai 30 kadriem sekundē. Atbalstīti JPEG un RAW formāti, var izmantot arī autotaimeri.  [1] 90 kadri sekundē (0,011 s)  [2] 7 fotoattēli

 

Neticama attēla kvalitāte un niecīgs trokšņu līmenis

20,1 MP, 1,0 tipa vairākslāņu CMOS attēla sensors izmanto aizmugurējā apgaismojuma tehnoloģiju, lai uzlabotu gaismas uztveršanas efektivitāti. Standarta ISO diapazons ir 100-12800, fotoattēlu ierakstei paplašināts līdz ISO 64 un ISO 80. Kopā ar attēla procesoru, sensors nodrošina augstu izšķirtspēju, niecīgu trokšņu līmeni, ļoti precīzu krāsu atveidi un dabīgu ādas krāsu.

 

Maigas ādas efekts un citi efekti paplašina jūsu radošās iespējas

Kamera piedāvā dažādus fotoattēliem paredzētos speciālos efektus. Maigas ādas režīms nogludina nelielas grumbas sejā un novērš ādas blāvumu, saglabājot asas objekta acu un mutes līnijas, savukārt jau ierakstītajiem attēliem var izmantot skaistuma efekta filtru. Auto HDR režīms paplašina dinamisko diapazonu, atveidojot tādas spilgtuma un kontrasta gradācijas, kādas redz cilvēka acs. Radošā stila režīmi un attēla efekta iespējas palīdz izveidot unikālus attēlus.

 

Uzlabotā reāllaika autofokusēšanās pēc acīm ļauj ierakstīt labākas kvalitātes portretus un mājas mīluļu fotoattēlus

Reāllaika autofokusēšanās pēc acīm nosaka un fokusējas uz objektu acīm pat tad, kad sejas daļa ir aizklāta, seja ir apgaismota no aizmugures vai objekts skatās uz leju. Pateicoties līdz 60 autofokusēšanās aprēķiniem sekundē, kamera RX100 VII ļauj veikt iespaidīgu nepārtrauktu ieraksti un iegūt lieliskus portretus, precīzi fokusējoties uz objekta — cilvēka vai dzīvnieka — acīm. Ierakstot cilvēku attēlus, reāllaika autofokusēšanos pēc acīm var vienkārši aktivizēt, līdz pusei nospiežot aizvara taustiņu.

 

Izkropļojumu novēršanas aizvars ar klusas darbības iespēju

Izkropļojumu novēršanas elektroniskais aizvars ļauj sasniegt līdz 1/32000 sekundes darbības ātrumu, savukārt liels datu nolasīšanas ātrums no attēla sensora samazina izkropļojumus, ierakstot ātras kustības objektus. Ja nepieciešams, varat arī izslēgt kameras aizvara skaņu, ierakstot ainas, piemēram, portretus un dzīvnieku fotoattēlus, lai novērstu traucējošo aizvara skaņu un ierakstītu objektus dabīgā stāvoklī.

 

4K HDR (HLG) video ierakste

Ierakstot 4K formāta (QFHD izšķirtspēja: 3840 x 2160) filmas, kamera RX100 VII izmanto pilnu informācijas nolasīšanu no pikseļiem bez grupēšanas un 1,7x pārdiskretizāciju, lai nodrošinātu izcilu izšķirtspēju ar minimizētu muāra efektu un pakāpienveida kontūrām. XAVC S video formāts atbalsta ieraksti ar lielu bitu pārraides ātrumu (maks. 100 Mbps) un ar HLG (Hybrid Log-Gamma) iespēju varat aplūkot HDR attēlus, ar USB kabeli vienkārši pieslēdzot kameru pie Sony televizora, kas savietojams ar HDR (HLG).

 

Optiskais stabilizators SteadyShot™ ar 4,0 soļu ekvivalentu

Kameras iebūvētā attēla stabilizācijas sistēma nodrošina lielāku (par 4,0 soļiem) aizvara ātrumu 200 mm fokusa attālumā, kompensējot kameras svārstības ierakstē, kameru turot rokās, pat teleobjektīva režīmā vai vājā apgaismojumā. Izmantojot izsmalcinātu optikas konstrukciju un uzlabotu attēla procesoru, kamera nodrošina lielisku attēla kvalitāti. [1] Bez optiskā stabilizatora SteadyShot™ ( simulēts)   [2] Ar optisko stabilizatoru SteadyShot

 

Reāllaika autofokusēšanās pēc cilvēku acīm, ierakstot filmas

Modelis RX100 VII pirmā RX sērijas kamera spēj filmu ierakstes laikā noteikt un izsekot cilvēku acīm, objekta kustības laikā saglabājot asu un stabilu fokusu. Fokuss tiek iestatīts un uzturēts automātiski, lai varētu koncentrēties uz ierakstes kompozīcijas izveidi. Šo funkciju var izmantot kopā ar skārienjutīgās izsekošanas funkciju — vienkārši pieskarieties atbilstošajam punktam skārienjutīgajā ekrānā, lai fokusētos uz objekta kreiso vai labo aci, vai pārslēgtos starp acīm.

 

Uzlabota attēla stabilizācija filmu ierakstē

Kameras attēla stabilizācijas sistēma ir uzlabota, lai 4K filmas ierakstē izmantotu “Aktīvs” režīmu, savukārt uzlabotie algoritmi optimizē attēla stabilizācijas efektu HD filmas ierakstē visos režīmos, nodrošinot funkcijas efektīvāku darbību. Varat arī papildus izmantot Imaging Edge™ Mobile lietotnes papildinājumu Movie Edit, lai iegūtu sevišķi skaidrus attēlus gluži kā tad, kad izmantojat kameras stabilizatoru.

 

Uzlabota ātrā hibrīdā autofokusēšanās un reāllaika izsekošana filmu ierakstē

Jaunie autofokusēšanās algoritmi uzlabo autofokusēšanās efektivitāti filmu ierakstes laikā, nodrošinot labāku ātrumu, precizitāti un izsekošanu, lai iegūtu labākus rezultātus vājā apgaismojumā. Autofokusēšanās optimizē kameras fokusu atkarībā no objekta, bet aktivizējot reāllaika izsekošanu, var sākt izsekošanu, skārienjutīgajā ekrānā vienkārši izvēloties objektu pat filmu ierakstē. Iespējams pielāgot autofokusēšanās ātrumu un izsekošanas jutību, lai fokusa izmaiņas varētu pielāgot atbilstoši.

 

Ārējā mikrofona ligzda

Par spīti kameras kompaktajam izmēram, tai ir jauna pieslēgvieta, pie kuras var pievienot ārējos mikrofonus. Pie standarta 3,5 mm ieejas var pievienot augsttehnoloģiskus mikrofonus, lai profesionāli ierakstītu filmu un videoblogu skaņu.

 

Intervāla ierakste, lai ierakstītu filmas ar palēninātu kustību

Kamerā var iestatīt intervāla ieraksti ar 1 līdz 60 sekunžu intervālu. Iegūtos fotoattēlus var pēcapstrādes etapā rediģēt datorā, izveidojot filmu ar palēninātu kustību. Vienkārša mainīga ātruma priekšskatījuma funkcija ļauj palēninātas kustības filmu apskatīt kamerā.

 

Filmas ierakste vertikālā formātā

Kamera atbalsta filmas ieraksti vertikālā formātā ar iebūvētiem kameras orientācijas metadatiem. Tas nozīmē, ka filmas klipus šajā formātā, kurus pārsūta uz viedtālruņiem, var atskaņot un izmantot sākotnējā veidā, un tos nav nepieciešams pagriezt no horizontālās orientācijas.

 

Līdz 40 reižu lēnākas kustības ierakste

Vairākslāņu CMOS sensors nodrošina sevišķi lielu kadru nomaiņas ātrumu — līdz pat 960/1000 kadriem sekundē, tādējādi pat ar teleobjektīvu 200 mm fokusa attālumā var ierakstīt iespaidīgas filmas tuvplānā ar sevišķi lēnu kustību. Kadru nomaiņas ātrumu un ierakstes parametrus var iestatīt atsevišķi palēninātai atskaņošanai no 1/4 līdz 1/40 reālā laika ātruma, un aktivizēt, izmantojot ierakstes sākuma vai beigu trigerus, lai varētu iemūžināt acumirkļa notikumus.

 

Skatumeklētājs ar vienas komandas vadību

XGA OLED Tru-Finder™ skatumeklētāja piedāvātā asā izšķirtspēja (2,35 miljonu punktu ekvivalents), spilgtā pašizgaismošanās un augsts kontrasts ir lieliski piemēroti kadru iepriekšējai pārlūkošanai un iestatījumu pielāgošanai. Elektroniskā skatumeklētāja okulāra optiskie elementi samazina nevēlamos zibšņus un nodrošina redzamību visā kadra laukumā. Nospiežot pārslēgu korpusa sānā, skatumeklētājs uzreiz atveras, un tikpat ātri ievelkas, kad to nelietojat.

 

Atbalsta profesionāla līmeņa filmu ierakstes darba procesus

Sarežģītāku uzdevumu izpildei kamera atbalsta dažādas filmu ierakstes funkcijas, kas parasti sastopamas profesionālās iekārtās, tostarp S-Log3 un S-Log2 gamma līknes. Plašais dinamiskais diapazons un krāsu telpa, kas pieejami šajos S-Log profilos, ir lieliski piemēroti dažādu kameru satura sinhronizācijai, kā arī izgaismoto vietu pārāk spilgtas atainošanas vai ēnu detalizācijas zaudēšanas novēršanai. Turklāt ir pieejamas attēlu profila un radošā stila papildiespējas, kā arī uzlabotas funkcijas, tostarp gamma datu atainošanas funkcija, zebras funkcija, tīra HDMI signāla izvade ar ierakstes kontroli, laika kods un starpniekfailu ierakste. Šajā kamerā ir iekļautas filmu profesionālas ierakstes funkcijas, kas apmierina visas ikdienas darba vajadzības.

 

180° leņķī sagāžams LCD ekrāns ar universālām skārienjutīgām vadības funkcijām

921 tūkstoša punktu augstas izšķirtspējas 3,0 tipa LCD ekrānu var sagāzt augšup 180° leņķī un lejup apmēram 90° leņķī, lai vienkārši izveidotu pašportretu kompozīciju, kā arī veiktu ieraksti augstā vai zemā rakursā. Skārienjutīgo operāciju skaitā ietilpst skārienjutīgais aizvars (lai atbrīvotu aizvaru), skārienjutīgais fokuss (lai iestatītu fokusa punktu), skārienjutīgā izsekošana (lai aktivizētu izsekošanu ar fokusēšanos uz izvēlēto objektu) un skārienjutīgais panelis (lai vienmērīgi pārvietotu fokusa punktu).

 

Vērtējumu piešķiršana nepārtrauktās ierakstes attēliem, to aizsardzība un sakārtošana grupās

Atskaņošanas režīmā fotoattēliem var piešķirt vērtējumu vai tos aizsargāt pret izdzēšanu, un šīs funkcijas var parocīgi piešķirt pielāgojumu taustiņiem. Nepārtraukti ierakstītos attēlus var parādīt grupās, kurās tie tika ierakstīti, un attēlu grupas var izdzēst vai saglabāt ar vienu darbību. Turklāt varat izvēlēties četrus dažādus nepārtrauktās ierakstes atainošanas režīmus skatumeklētājam un LCD monitoram.

 

Pielāgotas funkcijas darbināšanas iespēju paplašināšanai

Funkciju izvēlnes parametrus var atsevišķi iestatīt fotoattēlu un filmu ierakstē, un izvēlnes ekrānā ir pieejama palīdzība. Izmantojot My Menu funkciju, var elastīgi piešķirt 30 izvēlnes parametrus, savukārt ar My Dial funkciju bieži izmantotās funkcijas var piešķirt arī vadības diskam un vadības ritenim.

 

Efektīvāka iestatījumu pārvaldība, izmantojot uzlabotu lietotāja saskarni

Lai ierakste kļūtu vienmērīgāka un efektīvāka, bieži izmantotie ISO diapazoni un fokusēšanās zonu tipi ir pieejami atbilstošos iestatījumu ekrānos. Elastīgā punkta fokusēšanās režīms ir vienkāršots, lai varētu ātrāk pārskatīt kadrus — tas ir ideāli piemērots sporta sacensībās, kad objekts bieži maina savu stāvokli. Turklāt fokusa rāmja krāsu var pārslēgt starp sarkano un balto krāsu, lai uzlabotu tā redzamību dažādos ierakstes apstākļos, savukārt asuma zonas izcelšanai ir pievienots zils indikators, kuru var parocīgi izmantot, ierakstot siltas krāsas toņu objektus.

 

Imaging Edge lietotnes versijas Remote, Viewer un Edit

Izveidojiet augstas kvalitātes fotoattēlus, izmantojot Imaging Edge lietotnes versijas. Izmantojiet Remote versiju, lai reāllaikā vadītu un novērotu ieraksti datora ekrānā; izmantojiet Viewer versiju, lai ātri pārlūkotu, novērtētu un izvēlētos fotoattēlus no lielām attēlu bibliotēkām; un izmantojiet Edit versiju, lai apstrādātu RAW datus un izveidotu augstas kvalitātes fotoattēlus. Maksimāli izmantojiet Sony RAW failu iespējas un efektīvāk veiciet apstrādi.

 

Paplašinātas iespējas, izmantojot Imaging Edge Mobile  

Izmantojiet bezmaksas Imaging Edge Mobile lietotni, lai attālināti no viedtālruņa vai planšetdatora, izmantojot iebūvēto Wi-Fi® funkciju, sāktu un pārtrauktu filmas ieraksti un ierakstītu fotoattēlus. Turklāt ierakstītos attēlus un 4K filmas var bezvadu tīklā pārsūtīt uz savu ierīci vienkāršai kopīgošanai, un kamera var izmantot viedtālruņa atrašanās vietas datus, lai ar Bluetooth® savienojumu attēliem pievienotu ģeotegus. Pateicoties automātiskas pārsūtīšanas funkcijai fona režīmā, attālināti ierakstītos fotoattēlus ierakstes laikā no kameras var automātiski pārsūtīt uz viedtālruni.

 

Darbojas ar iMovie un Final Cut Pro X

Šis izstrādājums ir savietojams ar Final Cut Pro X un iMovie.

Komplektācija

  • Kamera
  • Maiņstrāvas adapteris
  • Akumulators (NP-BX1)
  • Mikro USB vads
  • Plaukstas siksniņa
  • Siksniņas adapteris

Specifikācija

Foto un video ieraksts
Video failu ierakstu formāti
XAVC S
AVCHD
Video ieraksta izšķirtspēja
4K (3840 x 2160) 30 kadri/s
4K (3840 x 2160) 25 kadri/s
4K (3840 x 2160) 24 kadri/s
Full HD (1920 x 1080) 120 kadri/s
Full HD (1920 x 1080) 100 kadri/s
Full HD (1920 x 1080) 60 kadri/s
Full HD (1920 x 1080) 50 kadri/s
Full HD (1920 x 1080) 30 kadri/s
Full HD (1920 x 1080) 25 kadri/s
Full HD (1920 x 1080) 24 kadri/s
Attēlu formāti
JPEG
RAW
Skaņas ieraksta formāti
LPCM 2 kanālu
Dolby Digital (AC-3) 2 kanālu
Dolby Digital Stereo Creator
Nepārtraukta foto kadru uzņemšana
20 kadri sekundē
Ekspozīcija
ISO jūtība (video)
ISO 100-12800
ISO jūtība (foto)
ISO 100-12800 (ISO 64-25600 paplašinātā režīmā)
Lietošanas apstākļi
Triecienizturība
Nav
Ūdens izturība
Nav
Putekļu izturība
Nav
Slēdzis
Slēdža ātrums
30 - 1/2000sek
Atmiņa
Atmiņas kartes tips
SD
SDHC (UHS-I)
SDXC (UHS-I)
microSD
microSDHC
microSDXC
Memory Stick PRO Duo
Memory Stick PRO-HG Duo
Memory Stick Micro (M2)
Lēca
Minimālais fokusa attālums
8cm
Optiskais palielinājums
8x
Lēcas tips
ZEISS Vario-Sonnar T*
Digitālais palielinājums
32x
Fokusa attālums (35 mm ekvivalents uz APS-C)
24mm - 200mm
Fokusa attālums
9mm - 78mm
Diafragmas atvērums
F2.8 - F4.5
Citi parametri
Attēla stabilizācija
Optical SteadyShot
Iebūvēta zibspuldze
Ir
Skatu meklētājs
Ir, elektronisks, XGA OLED
Izmērs un svars
Izmēri (A x P x DZ)
5.81 x 10.16 x 4.28cm
Svars
275 grami
Pieslēgumi
Mikrofona ieeja (3.5 mm)
Ir
USB tips
Micro-B
Multi Interface Shoe pieslēgvieta
Nav
HDMI izejas
1 (micro HDMI)
Austiņu pieslēgvieta
Nav
Attēla sensors
Attēla malu attiecība
3:2
1:1
16:9
4:3
Pikseļu skaits
20.1Mpix
Sensora izmērs
1.0
Sensora veids
Exmor RS CMOS
Audio ieraksta parametri
Iebūvēts mikrofons
Ir, stereo
Energo pārvalde un ekonomija
Akumulators
NP-BX1
Akumulatora darbības laiks foto režīmā (CIPA standarts)
310 kadri
Akumulatora darbības laiks video režīmā (CIPA standarts)
70min
Ekrāna parametri
Ekrāna veids
TFT
Skārienjutīgs ekrāns
Ir
Lokāms LCD ekrāns
(180° uz augšu, 90° uz leju)
Ekrāna izmērs (cm)
7.5cm
Fokusa sistēma
Fāzes nobīdes autofokuss
Ir (357) punkti
Kontrasta noteikšanas autofokuss
Ir (425) punkti
Vispārējie parametri
Krāsa
Melna
Pieejamās valodas
Angļu
u.c.
Bezvadu pieslēgumi
NFC
Ir
GPS
Nav
Bluetooth
Ir (Bluetooth v. 4.1)
Wi-Fi
Ir

Saistītās preces

Filtri

Akumulators NP-BX1

55
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Soma LCS-RXG/B priekš DSC-RX100

129.95
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Fotokameras rokturis ar vadību VCT-SGR1

119.95
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Zeiss tīrīšanas komplekts

Saņem šodien līdz 16:00

39.95
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Zeiss tīrīšanas komplekts

Saņem šodien līdz 16:00

19.95
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Zeiss tīrīšanas salvetes

Saņem šodien līdz 16:00

9.95
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Ādas ietvars LCJ-RXK/B priekš DSC-RX100

85
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Rokas statīvs ar pulti GP-VPT2BT

Saņem šodien līdz 16:00

199
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Bezvadu mikrofons ECM-W2BT

Saņem šodien līdz 16:00

Ietaupi 70239 169
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt

Stereo mikrofons ECM-LV1

34.95
Bezmaksas piegāde!

Ielikt grozāSalīdzināt
Uzdod jautājumu!
    SalīdzinātNotīrīt